Vammalan ammattikoulu

Uusimmat tiedotteet

Tervehdys Duunitorilta ja kesätöiden parista! 28.01.2020

Kesätyönhaku käy nyt kuumimmillaan Meiltä Duunitorita löytyy täysin kesätöille omistettu sivu osoitteesta https://duunitori.fi/kesatyo. Sivun hakukoneesta löytyvät yhdellä haulla lukuisilla eri sivustoilla julkaistut kesätyöpaikat - tällä hetkellä avoinna on jo yli 5000 paikkaa. Lisäksi olemme keränneet sivustolle runsaasti vinkkejä ja ohjeita kesätöiden hakemiseen, ja ne löytyvät kätevästi koottuna Kesätyöoppaastamme osoitteesta https://duunitori.fi/tyoelama/tyonhakuopas/kesatyonhakuopas/.

Hae kesätöitä! 21.11.2019

Ilmoitus kesätöiden hakemisesta!

Lue koko juttu

Kela tiedottaa: opintorahan oppimateriaalisä 25.09.2019

Ammatillista koulutusta tai lukiokoulutusta suorittava nuori voi saada opintorahan oppimateriaalilisää, jos hänen vanhempiensa yhteenlasketut tulot ovat enintään 41 100 euroa vuodessa. Oppimateriaalilisä on 46,80 e/kk. Sitä voivat saada myös 15–16-vuotiaat. Hae opintotukea opintotukihakemuksella.

Pienituloisten perheiden opiskelijoille ryhdytään maksamaan opintorahan oppimateriaalilisää 17.05.2019

Pienituloisten perheiden opiskelijoille ryhdytään maksamaan opintorahan oppimateriaalilisää Toisen asteen opintojen opintotukeen tulee parannuksia 1.8.2019. Uutta oppimateriaalilisää voi saada myös alle 17-vuotias opiskelija. Opintotuki muuttuu elokuussa 2019 seuraavasti: Opintotukeen tulee uusi opintorahan oppimateriaalilisä. Vanhempien tulot eivät enää vaikuta itsenäisesti asuvien alle 18-vuotiaiden opintotukeen. Lukio-opintojen opintotukiaika pitenee. Oppimateriaalilisää voi saada elokuusta 2019 alkaen Elokuusta 2019 alkaen ammatillista tai lukiokoulutusta opiskeleva nuori voi saada opintorahan oppimateriaalilisää, jos vanhempien tulot ovat enintään 41 100 e vuodessa. Oppimateriaalilisä on 46,80 e/kk. Oppimateriaalilisää voi saada vanhempansa luona asuva alle 20-vuotias ja muualla asuva alle 18-vuotias. Myös alle 17-vuotias opiskelija voi saada oppimateriaalilisää, vaikka hän ei voi saada muuta opintorahaa. Oppimateriaalilisä myönnetään ilman hakemusta niille opiskelijoille, jotka jo saavat opintotukea. Jos et vielä saa opintotukea, mutta olisit oikeutettu oppimateriaalilisään, hae opintotukea verkossa tai opintotuen hakemuslomakkeella OT 1. Vanhempien tulot eivät jatkossa pienennä itsenäisesti asuvan opintotukea Elokuusta 2019 alkaen vanhempien tulot eivät enää vaikuta alle 18-vuotiaalle myönnettävään opintorahan perusmäärään tai opintotuen asumislisään, jos opiskelija asuu muualla kuin vanhempansa luona. Vanhempien tulot vaikuttavat elokuun jälkeenkin opintorahan oppimateriaalilisään, opintorahan vähävaraisuuskorotukseen ja joissain tilanteissa opintolainan valtiontakauksen myöntämiseen. Muualla kuin vanhempansa luona asuva 17-vuotias, jonka vanhempien tulot estävät nyt opintorahan saamisen, voi saada opintotukea elokuusta 2019 alkaen. Opintotukea pitää hakea verkossa tai hakemuslomakkeella OT 1. Kela tarkistaa tukea jo saavien opintotuet automaattisesti.

Kysely opintonsa päättäville 06.03.2019

Taloustutkimus Oy tekee parhaillaan seurantakyselyä suomalaisnuorten parissa liittyen yleisesti opiskeluun, korkeakouluihin ja opiskelupaikkoihin. Kysely tehtiin samalla tavalla myös vuosina 2017 ja 2018. Erilaiset organisaatiot (ensisijaisesti korkeakoulut, mutta myös kunnat ja maakunnat) hyödyntävät tutkimuksen tuloksia omassa suunnittelutoiminnassaan. Tavoittelemme vastaajiksi eri opiskelu- ja elämänvaiheissa olevia suomalaisia. Lukiosta tai ammatillisesta oppilaitoksesta valmistuvien tai opintojen loppuvaiheissa olevien mielipiteet ovat tutkimuksen aiheen näkökulmasta erityisen kiinnostavia. Tämän kohderyhmän tavoittamiseksi ajattelin pyytää apua myös Sinulta.

Lue koko juttu

Vanhemmat tiedotteet

Näet yllä ainoastaan julkisia tiedotteita. Kirjauduttuasi sisään saatat nähdä enemmän tiedotteita.

Wilma 2.30.18.2 © 2000-2020 Visma